Op citytrip in Dublin: Ierse sfeer ten top!

Gepubliceerd op 13 juni 2021 om 11:09

Het is een perfecte bestemming voor een citytrip, maar evenzeer het ideale start- en eindpunt voor een rondreis door Ierland: Dublin! De bruisende hoofdstad van het land is rijk aan geschiedenis, cultuur, verhalen en sfeer. Wat móet je gedaan en gezien hebben? Ik neem je graag mee door mijn Dublin-checklist.

 

Trinity college

Boekenwurm of niet, een bezoek aan de mooiste bibliotheek ter wereld mag niet ontbreken. Trinity College is hét prestigieuze opleidingsinstituut van Ierland. Ze hebben een van de grootste onderzoeksbibliotheken ter wereld, en de grootste boekencollectie van heel Ierland. Het is enorm indrukwekkend om al die historische boeken bij elkaar te zien. Je hoeft je bibliotheekpas echter niet mee te brengen, want deze boeken zijn geen uitleenexemplaren.

 

Eén heel bijzonder boek kan je wel eens van dichtbij gaan inkijken: The Book of Kells. Het boek ligt in dat deel van Trinity College Library dat de schatkamer wordt genoemd. Het duizend jaar oude boek gaat terug naar het Ierland van die tijd en werd gemaakt door Keltische monniken. Een stuk Ierse geschiedenis waar de Dublinners – geheel terecht – graag mee uitpakken.

Temple bar

Het iconische roodgekleurde Temple Bar is een pub in de gelijknamige buurt vol uitgaansgelegenheden. Al sinds de veertiende eeuw is het dé plek in Dublin om na een lange dag te ontspannen met een frisse pint of Guinness. Na een foto aan de buitenkant van het café, kan je binnen één van de vele whiskeys proeven. Ben je op zoek naar een avondje uit in heel wat verschillende cafés, dan kan je je inschrijven voor een Pub Crawl.

 

The Guinness Storehouse

Een bezoek aan Dublin is niet volledig zonder dat je een Guinness geproefd hebt. Zelf al vind je het zwarte biertje maar niks, geef het in Dublin toch nog eens een kans - vers van de tap – in het Guinness Storehouse. Je leert er wat over de geschiedenis van het bier, maakt kennis met verschillende variëteiten en leert de perfecte Guinness tappen.

 

De straatmuzikanten in Grafton Street

Grafton Street is de belangrijkste winkelstraat van Ierland. Het leidt naar het prachtige St. Stephen’s Green Park. Een heel fijne en aangename straat om door te kuieren – ook als je niet aan shoppen toe bent. Omwille van de gezellige drukte stellen veel Ierse muzikanten zich hier op. Heel wat wereldsterren zijn muzikaal talent van Ierse bodem, dus het zal je niet verbazen dat meerdere onder hen aan het begin van hun carrière in Grafton Street stonden op te treden. Wie weet spot jij hier een toekomstige Bono, Hozier of Damien Rice...

 

Maak de oversteek over Ha’penny Bridge

De allereerste voetgangersbrug over rivier Liffey is Ha’penny Bridge. Vandaag is het een van de meest gefotografeerde plekjes van Dublin.

Toen de brug in 1816 opende kostte het je een halve penny (ha’penny!) om ze over te steken. De roepnaam is tot op vandaag blijven plakken.

 

 

Meer nog dan een lijstje met hotstpots om af te vinken is Dublin echt een stad die je moet beleven. De sfeer zit ‘m in het willekeurige straatje, één van de vele pubs en de Ierse gastvrijheid. Wil jij Dublin gaan verkennen? Laat dan een berichtje achter op mijn contactpagina of zet je ideeën en wensen op mail via dave.r@travel-experts.be.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.