Naar het eind van de wereld in Patagonië

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 12:43

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika, gelegen ten zuiden van de rivier de Colorado. Het gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië. Je vindt er eindeloze vlakten, het ruwe Andesgebergte en krakend ijs van enorme gletsjers. Het lijkt wel het einde van de wereld. Gek genoeg prijkt deze bestemming bij menig reiziger hoog op de bucketlist. Hoog tijd dus om jullie er meer over te vertellen… Dit zijn mijn 5 highlights in Patagonië.

Vertrek in Buenos Aires

Een klassieke rondreis in Patagonië start met een vlucht naar Buenos Aires. Het is een metropool met karakter. Logisch, die bijnaam ‘Parijs van het Zuiden’ moet ergens vandaan komen. Ga op ontdekking in de kleurrijke wijk La Boca en zet je eerste stappen in de wereld van de tango. In het spoor van Evita Peron trek je richting het befaamde Plaza de Mayo, de belangrijkste plek van de stad. Hier bevindt zich het Casa Rosada, de werkplek van de president.

 

Ushuaia en Tierra Del Fuego (Argentinië)

De drukte van Buenos Aires staat in schril contrast met Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Ze werd gebouwd door de gevangenen die er begin 20e eeuw letterlijk werden vergeten omdat vluchten hier door het woeste landschap onmogelijk was. Vanuit Ushuaia kan je met El Tren del fin del Mundo reizen naar het nationaal park Tierra del Fuego. Een andere optie is om per boot via het Beaglekanaal langsheen dit park te varen. Op beide manieren maak je kennis met het Arctische klimaat, de panoramische uitzichten en de lokale fauna en flora. De vuurtoren van Les Eclaireurs, dé typische ansischtkaart van het gebied, mag je natuurlijk ook niet missen.

 

Valdéz (Argentinië) 

Wie niet genoeg kan krijgen van de Argentijnse fauna moet zeker naar het schiereiland Valdész Je vindt er gordeldieren, guanaco’s en nandoes, maar het is vooral bekend om de vele zeedieren. Zeeolifanten, pinguins en orka’s zijn er thuis. In de lente werpen de walvissen hun jongen in de wateren rond het schiereiland, wat steevast tot veel kijklustigen leidt.

Torres del Paine (Chili)

Wandelfanaten kunnen het Chileense nationaal park Torres del Paine onmogelijk overslaan. Het park bestaat uit gletsjers, meren, rivieren, en is befaamd om de schoonheid van zijn granieten pieken. Je doet er drie dagen over om het gekende Circuito W, genaamd naar de W vorm van de drie valleien, te doorkruisen. Onderweg kom je misschien wel een Chileense flamingo, een Andesvos of een poema tegen. Met wat geluk zie je een Andescondor met een spanwijdte van meer dan 3 meter (!) vliegen.

 

Los Glaciares (Argentinië)

Net naast Torres del Paine, maar wel opnieuw in Argentinië ligt het nationaal park Los Glaciares. De naam geeft het natuurlijk al weg: hier vind je enorme gletsjers. De Perito Moreno is de meest gekende. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder. Dit zie je niet met het blote oog, maar hoor je wel in het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken. Vaak breken er ook gigantische stukken ijs af die met veel kabaal in het Argentinomeer vallen.

 

 

Benieuwd wat Patagonië nog meer in petto heeft? Op deze rondreis verken je nog veel meer dan enkel deze 5 highlights. Laat een berichtje achter op mijn contactpagina of zet je wensen op mail via dave.r@travel-experts.be.