7 Travel hacks die zelfs de ervaren reiziger zullen verrassen

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 09:48

Hacks zijn kleine trucs die het leven wat makkelijker maken. Vandaag bundel ik mijn favoriete reis-hacks en die deel ik uiteraard heel graag met jullie ;-)

 

Rollen in plaats van plooien

Heb je al eens geprobeerd om je kledij op te rollen in plaats van te plooien? Je zal niet alleen heel wat plaats in je koffer uitsparen, maar je kledij zal er ook een stuk minder gekreukt uit komen op je bestemming.

Neem je eigen stekkerdoos mee

Reis je naar een bestemming met een ander type stopcontacten? Neem naast 1 adapter of reisstekker ook een stekkerdoos mee. Geen gekibbel meer over wie z’n smartphone eerst mag opladen.

 

Loop letterlijk weg van je jetlag

Wie al eens meer dan 3 tijdszones in westelijke of oostelijke richting vloog kent 'm vast: de jetlag. Eén van de weinige nadelen aan het maken van een verre reis is dat je bioritme overhoop gegooid wordt.
Terwijl je lichaam het liefst een dutje zou doen, kan je het best nét het tegenovergestelde doen: sporten. Door onmiddellijk bij aankomst actief bezig te zijn – met bijvoorbeeld een rondje joggen door het park – maak je je lichaam wijs dat je helemaal niet moe bent.

Je persoonlijke tolk in je broekzak

Met de “word lens” van Google Translate kan je instant alle tekst die jij niet begrijpt vertalen, zonder enige tussenstap! Het enige wat je hoeft te doen is de app openen en je camera op de tekst richten. Op je scherm zie je de vertaling zo verschijnen. Een echte reizigers-must-have!

Better safe than sorry: zorg voor kopies van al je belangrijke documenten

Met een simpele kopij van je paspoort zal je het vliegtuig misschien niet op geraken, maar het is toch slim om wat kopietjes en offline exemplaren van belangrijke documenten bij te houden.

 

Neem selfies!

Ja, uiteraard zijn de selfies handig om in je sociale media op te leuken, maar ook om te bewijzen dat een toestel van jou is. Mocht je het geluk hebben om je vergeten of verloren toestel terug te vinden, bewijs je op die manier heel makkelijk dat het jouw camera, smartphone of tablet is.

Chill thuiskomen

Uiteraard is het typische Belgische frietje nooit ver weg... Toch kan het heerlijk zijn om zonder enige moeite je favoriete maaltijd voor je neus te zien staan bij thuiskomst. Kook in de week voor je vertrek één portie per reisgenoot en vries ze in. Na een lange reis zal je jezelf dankbaar zijn.

 

 

De ultieme travel hack voor een zorgeloze trip? Samenwerken met een reisagent die alles tot in de puntjes voor je regelt ;-)

Contacteer me gerust met jouw reisidee, ik werk graag een voorstel op maat voor je uit.