De 5 mooiste nationale parken van Canada

Gepubliceerd op 27 februari 2021 om 09:52

Canada spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. De Canadese grootsteden Montréal en Quebec combineer je moeiteloos met ongerepte natuur. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen er aan hun trekken. Vandaag focus ik me graag op die tweede groep en neem ik jullie mee naar de mooiste nationale parken van Canada.

Banff National Park, Alberta

In het westen, op het randje van Alberta en British Columbia, ligt het oudste nationale park van Canada: Banff National Park. Je vindt er ongerept natuurschoon in het mooiste deel van de Rocky Mountains. Gletsjers, kraakheldere meren en wildlife vind je in veel van de nationale parken die ik vandaag bespreek, dus wat maakt Banff nu uniek?

 

Voor mij met stip op 1 : Lake Louise! Dit is misschien wel het allermooiste bergmeer van Noordelijk Amerika. In de zomer stroomt het meer vol met smeltwater van gletsjer Victoria. Onderweg neemt het smeltwater een stuk aardkorst mee naar beneden, wat er voor zorgt dat er uiteindelijk mineralen afkomstig van de gletsjer in Lake Louise belanden. Wanneer het zonlicht op een bepaalde manier invalt op het wateroppervlak, krijg je heel mooie smaragdgroene en turquoise weerspiegelingen.

Je kan rondom Lake Louise gaan hiken, of – mijn persoonlijke favoriet – een kano huren en het meer bevaren. A workout with a view, zoveel is zeker.

 

Jasper National Park, Alberta

Jasper Park ligt eveneens in de Rocky Mountains en is de grootste van Canada. Wat Jasper onderscheidt van de andere 4 in het lijstje is het feit dat er heel veel wildlife te spotten is. Je ziet er volop herten, elanden en rendieren, maar er wonen ook grizzlyberen en zwarte beren.

Midden in het park ligt het pittoreske dorp Jasper, qua uitvalsbasis een goede keuze voor wie enkele dagen in het Nationale Park wil spenderen. Van hieruit is het bijvoorbeeld een dik uur rijden naar Maligne Lake en Maligne Canyon, twee van de highlights in Jasper.

 

Saguenay-St. Lawrence Marine Park, Québec

Dit Marine Park vind je in het oosten van Canada. Zoals de naam het al verklapt: hier draait alles om het leven in en op het water. In de rivieren en meren tussen de fjorden kan elke amateur zoöfiel zijn hart helemaal ophalen. Je speurt er tijdens een walvisexcursie naar bijzondere zeezoogdieren zoals de bedreigde Beluga.

 

Pacific Rim National Park, British Columbia

Het hoogtepunt van Pacific Rim is het zestien kilometer lange Long Beach. Dit is het meest toegankelijke gedeelte van het park op Vancouver Island. Wie aan Canadese landschappen denkt, ziet vaak bergen, meren en gletsjers voor zich, maar op Long Beach vind je – heel atypisch – ook regenwouden. De West Coast Trail is een uitdagende wandelroute die voor een stuk deze regenwouden doorkruist. De kuststrook van Long Beach is op haar beurt dan weer enorm populair bij surfers.

 

Mt. Revelstoke & Glacier National Parks, British Columbia

Wie gaat roadtrippen doorheen Canada kan deze twee parken makkelijk meepikken onderweg. Rij je van Vancouver naar Calgary, dan doorkruis je ze allebei. Een prachtig landschap om doorheen te tuffen. Heb je de tijd, stap dan even uit voor een wandeling door de berglandschappen vol wilde bloemen.

 

Ben je geïnteresseerd in een vakantie richting het prachtige Canada?

Neem geheel vrijblijvend contact met me op via dave.r@travel-experts.be of via de contactpagina.