De Canarische eilanden: meer dan zon, zee en strand

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 16:43

De Canarische eilanden zijn een populaire bestemming omwille van de zonzekerheid. Bij veel reizigers staat deze eilandengroep synoniem voor een zonzekere relax-vakantie, maar het heeft echt wel meer te bieden. Ik neem jullie vandaag graag mee op islandhopping-trip.

Wandelen in de ongerepte natuur

Op elk van de Canarische eilanden kan je genieten van prachtige natuur. Wie op zoek is naar mooie wandelingen kan op Tenerife een beklimming maken naar de top van de Teide, de hoogste berg van Spanje, terwijl je op Lanzarote magnifieke vulkanische landschappen vindt. Op La Gomera ontdek je de échte ongetemde natuur: piepkleine weggetjes en wandelpaden langs kliffen, ravijnen en grote rotspartijen. Met momenten waan je je werkelijk in Zuid-Amerika. La Palma heeft dan weer het meest gevarieerde landschap. Het hele eiland is UNESCO-biosfeerreservaat, wat genoeg zegt over zijn biodiversiteit. Hier vind je prachtig groen regenwoud, vulkanen en woestijnen.

 

© Till Krech via Wikimedia Commons

Plezier op en in het water – een watersportwalhalla

Voor de liefhebbers van watersport is Fuertaventura de place to be. Surfen, zeilen, kiten, jetskiën… you name it! Ben je fervent duiker? Dan zou ik El Hierro aanraden – de kleinste van alle Canarische eilanden. Het is een rustig eiland, met een levendige onderwaterwereld. Je duikt er tussen de papegaaivissen, tandbaarzen, roggen en murenes naar mooie grotten en scheepswrakken.

 

Cultuur op Gran Canaria

Het is belangrijk de geschiedenis van Gran Canaria te kennen om hun cultuur nu te begrijpen. In de 15e eeuw heerste de Castilliaanse Kroon over de Canarische eilanden: dit zorgde voor Hispaanse invloeden. Na de overwinning van de Spanjaarden werd Gran Canaria een zeer populair gebied voor reizigers. Velen onder hen ‘bleven plakken’ en dàt maakt nu dat het eiland een samensmelting is van verschillende culturen op het vlak van architectuur en kunst. Wanneer je door de wijken van de hoofdstad Las Palmas wandelt, komt het verleden van dit eiland tot leven.

Ook zijn er meerdere interessante musea en cultuurcentra. Het Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología (Museum der wetenschap en Technologie), het Casa de Colón (Huis van Christoffel Columbus) en het Centro Atlántico de Arte Moderno (Atlantisch centrum der moderne kunst), zijn het bezoeken waard.

 

Heerlijk genieten van de lokale horeca

Op de Canarische eilanden kan je logeren in authentieke Casitas Canarias. Dit zijn vakantiewoningen en -villa’s die zich meestal op de rustigere plekken op het eiland bevinden. Genieten van een fantastische omgeving in een authentieke setting met alle rust en privacy die je zoekt op vakantie.

Na een dag in de zon kan je aanschuiven bij een lokaal restaurant om één van de specialiteiten van deze streek te proeven: Papas Arrugadas met mojo saus. Dit is een aardappelgerecht die op de Canarische Eilanden op elke menukaart staat. Perfect bij een aperitiefje als tapas of als volwaardige maaltijd. Buen provecho!

 

 

Ben je geïnteresseerd in een reis naar de Canarische eilanden?

Neem geheel vrijblijvend contact met me op via dave.r@travel-experts.be of via de contactpagina.