Is Slovenië het best bewaarde geheim van Europa?

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 14:14

 

Dat Slovenië het Engelse woordje 'love' bevat, kan geen toeval zijn. Het verhaal van deze bestemming is er dan ook een van liefde voor natuur. 's Ochtends skiën en 's namiddags zwemmen in de Middellandse Zee? In het compacte en verrassende veelzijdige Slovenië kan je dat dus écht. Dit groene paradijs kon gewoon niet langer geheim blijven...

 

 

Alpen van Julius Caesar

De Sloveense Alpen zijn zo mooi, dat Julius Caesar himself er zijn naam aan gaf: de Julische Alpen. Het Triglav National Park, de bergen van Savinja en de Logarvallei... onmogelijk om je fototoestel hier in je rugzak te laten. Om nog maar te zwijgen over de kerk op een eiland midden in het Bledmeer. Net een sprookje

Graag wat actie? Deze regio is een outdoorparadijs van vijftig tinten groen met zinderende hiking en biking trails naast alle andere uitdagingen vol adrenaline.

 

 

Sloveens Istrië

De sfeer van de Middellandse Zee opsnuiven doe je in de middeleeuwse havenstadjes Piran en Koper, of trek het groene hinterland van Istrië in - in het Sloveense deel van het schiereiland.

Andere aanraders zijn de zoutpannen van Sečovlje en de Vallei van Vipava, vorig jaar door de beroemde reisgids Lonely Planet opgenomen in de top 10 mooiste Europese bestemmingen. In de Karst-regio ontdek je dan weer de ondergrondse wonderen van de grotten van Škocjan en Postojna.

Cultuur in Ljubljana

Centraal-Slovenië is een mix van bruisende steden, met Ljubljana als het hart van de regio. De hoofdstad staat gekend om zijn duizend gezichten aan kunst en cultuur. Ook de steden Kamnik, Skofja Loka en Novo Mesto tonen je zowel traditie als moderne cultuur. Daarnaast is Centraal-Slovenië de place to be voor oeroude natuur. In de bossen van Kocevsko, het domein van de bruine beer, ontrafel je de geheimen van het Sloveense natuurerfgoed.

 

Wellness en wijn

Een vakantie vol ontspanning voor lichaam en geest? Verborgen parel Sloveens Pannonië heeft als wellnessbestemming heel wat te bieden. Geef je gezondheid en welzijn de nodige boost in de thermale wateren. Levensgenieters halen hun hart op in de wijnregio's van Haloze, Prlekija en de wijngaardhuizen van Dolenjska. De lokale wijnen gaan perfect gepaard met de hartige keuken van Slovenië

 

 

Letterlijk en figuurlijk: groen

Waar je ook kijkt, Slovenië is een groene, actieve en gezonde bestemming. Het is al jaren een voortrekker in duurzame ontwikkeling, wat hen als eerste land ter wereld de titel Global Green Destination bezorgde.

 

Wat vindt u van dit artikel?

Rating: 0 sterren
0 stemmen